senooken JP Social
  • FAQ
  • Login
senooken JP Socialはsenookenの専用分散SNSです。
  • Public

    • Public
    • Network
    • Groups
    • Popular
    • People

Conversation

Notices

  1. dappou_neko@fedibird.com's status on Friday, 08-Oct-2021 15:14:19 JST dappou_neko dappou_neko

    煮物はなぜ冷めると味が染み込むのか | クックパッドニュースhttps://news.cookpad.com/articles/32866

    >加熱によって細胞が壊れたところに煮汁の味が染み込んでいったと考えられるわけです。>温度が低下して50~45°Cだと最も煮汁から肉への移動が起こると言われています。

    なんかの料理本で「煮物はグツグツ煮込むより火からおろしてドテラかなんかで包んで放置した方が味が染み込む」って書いてあったんだけどその通りだったのか

    In conversation Friday, 08-Oct-2021 15:14:19 JST from fedibird.com permalink

    Feeds

    • Activity Streams
    • RSS 2.0
    • Atom
    • Help
    • About
    • FAQ
    • TOS
    • Privacy
    • Source
    • Version
    • Contact

    senooken JP Social is a social network, courtesy of senooken. It runs on GNU social, version 2.0.2-beta0, available under the GNU Affero General Public License.

    Creative Commons Attribution 3.0 All senooken JP Social content and data are available under the Creative Commons Attribution 3.0 license.