senooken JP Social
  • FAQ
  • Login
senooken JP Socialはsenookenの専用分散SNSです。
  • Public

    • Public
    • Network
    • Groups
    • Popular
    • People

Conversation

Notices

  1. はも?? (finesnow@mastodon.kitchen)'s status on Friday, 23-Aug-2019 00:48:23 JST はも?? はも??

    牛ヒレ肉塊などにハーブやニンニク、スパイスを塗り込みます。ローズマリーあるとなおいい。
    肉の量の2倍くらいの量の安い塩を用意。キロ100円みたいなのでいい。
    塩に卵白を投入。500gに卵白を1みたいな感じで良かった記憶。
    塩と卵白を混ぜ混ぜこねる。シャバぺたーってしてきたら耐熱皿に塩しいて肉乗せて塩被せる。
    オーブン190-200度で10分とか12分とか。温度が低く時間短い方がやはり赤い感じになる。
    時間終わったらそのままオーブンの中に置きっ放す。余熱じんわり5分10分。肉汁落ち着ける。
    皆の前で塩釜パカーン割ってわー!
    切ったら盛り付けてもぐもぐ
    https://mastodon.kitchen/media/4TukqO_-O9ZU0mpEwBQ https://mastodon.kitchen/media/NZH5CBqtcxK7pemr6PE

    In conversation Friday, 23-Aug-2019 00:48:23 JST from mastodon.kitchen permalink

    Attachments


    1. https://mosw.work/files/original/missing.png
    • 上沼恵美子(関西凱旋) repeated this.

Feeds

  • Activity Streams
  • RSS 2.0
  • Atom
  • Help
  • About
  • FAQ
  • TOS
  • Privacy
  • Source
  • Version
  • Contact

senooken JP Social is a social network, courtesy of senooken. It runs on GNU social, version 2.0.2-beta0, available under the GNU Affero General Public License.

Creative Commons Attribution 3.0 All senooken JP Social content and data are available under the Creative Commons Attribution 3.0 license.